Recipes

Čičerikina frittata z beluši

Sezonska evforija nad šparglji je v zraku. Črne table dnevnih kosil imajo vsaj en špargeljski hod na sporedu in tetice na tržnici ponujajo “špargelce”. Ni variante, da rečeš ne. Še posebno šopku divjih, ki imajo še intenzivnejši okus, stebelca pa se podušijo v masleno mehkobo brez celuloze.

Torej frittata. Brez jajc, pa vendar pogumno s čičerikino moko, dobi se jo v vsaki bolje založeni specializirani trgovini. Saj ne, da frittata z jajci ne bi bila dobra, ampak vsake toliko paše malo eksperimentiranja, pa tudi jajc je zmanjkalo v hladilniku. Moko lahko uporabimo tudi za pripravo palačink in omlet, za razliko od jajčnih, pa imajo čičerikine hrustljavo skorjico s testeno teksturo. Moka je narejena iz mlete surove stročnice, zato jo najmanj 8 ur pred pripravo namočimo v vodo (1 skodelica čičerikine moke, 3/4 skodelice vode).

Po namakanju v maso dodamo veliko žlico olivnega olja, ščep popra, muškatnega oreška, origana in noževo konico kurkume ter radodarno nariban parmezan. V primeru, da je masa pregosta, torej, če ne steče z žlice kot gosta masa za palačinke, dodamo še malo vode.

Pečico in ponev segrejemo na 220 °C. Beluše prelomimo, da odstranimo olesenel neužiten del. Položimo jih v vrelo vodo, tako da vršički gledajo ven iz vode, zaradi česar se bodo enakomerno skuhali in se ne bodo razpadli pri nadaljni pripravi. Po 5 minutah kuhanja jih odcedimo in osušimo na papirnati brisači.

V segreto ponev položimo polovico belušev, jih prelijemo z maso in potresemo z ostalo polovico belušev. Pečemo 30-45 minut oz. dokler frittata ni zlato rjave barve. Postrežemo toplo, s priloženo motovilčevo solato.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s