Around, Restaurants

Na pire v Beograd

Jeseni sva šla na izlet, roadtrip z avtom, zapasala je destinacija z mestno razigranostjo dogajanja, domačnostjo ljudi in nostalgijo Juge: Ljubljana, Zagreb, Beograd. Preizkušanje restavracij je obvezen del raziskovanja mesta. Jedla sva presenetljivo dober sushi, preizkusila klasiko stare šole na Skadarliji, fensijadila v urbano hipsterskem konceptnem marketu, ampak v srce se je najbolj zapisal Pire Slow Food. Ali “pajr slou fud” kot sem ga prvič prebrala sama misleč, da bo to še ena fensi tuja skovanka.

Izkazalo se je, da je restavracija poimenovana njihovi hišni domači specialiteti – pireju. Prikupili so se že z ambientom dnevne sobe in detajli, ki kažejo, da je lastnica s srcem in sanjami v restavraciji, ki jo je mimogrede tudi opremila. Že začetek je bil skrajno obetaven, metin čaj s svežimi lističi mete, ker je velik plus za razliko od običajnih vrečk 1001 gorskega drobirja. Jedilnik ima 10+ različnih okusov pirejev, najboljši način za preizkušanje je naročilo izbora petih najboljših pirejev – s tartufi, baziliko, wasabijem, mandeljni in sladko rdečo papriko.V resnici sploh nisem fenica pirejev, ampak te pireje bi lahko jedla kot samostojno jed. Saj ne, da so bila spremljujoča nabodalca z rakci slaba, samo nikakor nisem uspela izbrati favorita med vsemi pireji. Mogoče wasabijev, ki je doživel reprizo doma. Ali pa kremasti z baziliko. Čeprav tartufi…

Tako, če še ne veste kam za prvomajske, imate sedaj namig. Pa poročajte, če odkrijete še kakšno lokalno specialiteto vredno obiska.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s